אפס הפרדה
התינוק ואימו נבראו כיחידה אחת. כל פרט ופרט במנגנון הזוגי המדהים הזה מראה על כוחה של הבריאה.
המושג אפס הפרדה מתייחס למצב בו האם והתינוק נשארים יחדיו כבר מרגע הלידה ללא כל הפרדה.
מחקרים של מומחים רבים ביניהם מומחים מהאקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים (AAP, וארגון הבריאות העולמי (WHO) מראים יתרונות גדולים לאפס הפרדה בין תינוק לאימו, לבריאות הפיזית והנפשית של האם והתינוק והשפעה רבה על הקשר הנוצר ביניהם.
בלניאדו אנו תומכים ומאפשרים אפס הפרדה וביות מלא לכל תינוק ואם שבריאותם מאפשרת זו כבר מרגע הלידה.
ייחודי מאוד ללניאדו הוא האפשרות לאפס הפרדה גם בניתוחים קיסריים אלקטיביים.
כיצד זה נעשה אצלנו?
ציינו בפני המיילדת עוד לפני הלידה שאתם מעוניינים באפס הפרדה וביות מלא.
ניתן לשנות את החלטתכם בכל רגע במהלך האשפוז וליידע את הצוות על כך.
בחדר לידה, התינוק יונח "עור לעור" על האם. מגע זה והנקה בשעה הראשונה לאחר הלידה חשובים מאוד לכל התינוקות והאימהות. הם משפיעים על מעבר התינוק מחיי הרחם לחיים שמחוצה לו ועל הצלחת ההנקה וייצור החלב. טיפולים לא דחופים יידחו עד כמה שניתן ורצוי עד אחרי ההנקה הראשונה. התינוק יישקל בחדר לידה ומיד יוחזר לאמו.
תינוק בריא שאינו זקוק להשגחה מיוחדת ממשיך יחד עם אמו למחלקה לביות מלא. הטיפול הראשוני בתינוק ייערך בחדר היולדת בנוכחותה או בחדר ילודים בנוכחות מלווה מטעמה.
במהלך הבדיקות והטיפולים השגרתיים אחד ההורים יכול להיות לצד התינוק, ללטף, להרגיע ולקבל הסבר מהצוות המטפל.
במידה והתינוק או האם זקוקים לטיפול רפואי או השגחה, האב ילווה את התינוק. ברגע שבריאות האם והתינוק יאפשרו זאת, הם יחזרו לשהות משותפת.
אימהות ותינוקות זקוקים למנוחה אחרי הלידה. ההמלצה היא שהמנוחה תיעשה יחד. לשם כך רצוי שיהיה לאם מלווה (בן זוג, אמא, בן משפחה או חברה) ברוב שעות היממה. המלווה יאפשר לאם לנוח כשהתינוק לצידה. מלווה יוכל להישאר לצד האם 24 שעות ביממה.
אימהות מדווחות שהן ישנות יותר טוב כשהן מרגישות ושומעות את תינוקן לידן. כמובן שלרוב גם התינוקות רגועים יותר ובוכים פחות וכך מתאפשרת מנוחה רבה יותר לאם.
מה היתרונות של אפס הפרדה ?
- התינוקות בוכים פחות, נרגעים יותר בקלות, רמות הורמון המתח נמוך בגופם, הם שומרים על חום גופם יותר טוב. תפקודי לב, רמות הסוכר בדם וקצב הנשימה שלהם טובים יותר. כמו כן, הם נמצאים יותר זמן במצב שינה רגועה, מצב החיוני להתפתחות המוקדמת של המוח באופן אופטימלי.
- במגע עם האם ובהנקה התינוק נחשף למערכת החיידקים שלה וכך היא עוזרת לתינוק לפתח את המערכת החיסונית שלו.
- המראה, המגע, הריח של התינוק וההנקה גורמים לאמו להפריש אוקסיטוצין (הורמון האהבה) ולעודד אצלה רגשות אימהיים לרך הנולד, רוגע והרגשת אחריות. האוקסיטוצין מעלה את חום השדיים של האם ב- 2 מעלות נוספות, בכדי שתוכל לחמם את תינוקה.
- אימהות שנמצאות עם תינוקן ללא הפרדה, מייצרות יותר חלב בשלב יותר מוקדם, מניקות לטווח ארוך יותר ונמצאות בסבירות יותר גבוהה להנקה מלאה. תינוקות אלו יונקים כמויות גדולות יותר של חלב, עולים יותר במשקל ובעלי סיכוי נמוך יותר לפתח צהבת יילודים.
- גם אם את לא מניקה, התינוק עדיין זקוק לחום גופך, לקולך, לריח שלך, לחיבוקך ולקרבה אלייך ללא הפרדה.
- המגע של עור לעור עם התינוק גורם ליולדת להפריש הורמונים שמסייעים לה לשיכוך כאבים, שמחה וריפוי. אימהות שהיו באפס הפרדה וביות מלא סבלו פחות מדיכאון אחרי לידה.
- היתרונות של מגע עור לעור של האם או האב עם התינוק ממשיכים גם בימים ובשבועות שלאחר הלידה.
- עוד נמצא במחקרים שאימהות בביות מלא מגיבות ומבינות טוב יותר את צרכי התינוק, יוצרות קשר עמוק ובריא עם תינוקן ונעשות עצמאיות, מיומנות בטיפול ומוכנות יותר מהר למעבר הביתה
בחדרים במחלקת יולדות עומד לרשותכן כל הציוד הדרוש לטיפול בתינוק.
הצוות במחלקת תינוקות עומד לרשות האם והתינוק במהלך כל השהות. האחיות עוברות בין חדרי היולדות, מדריכות ומספקות תמיכה ומענה מקצועי לכל שאלה.
לנוחיותך, לחצי כאן לצפיה בטופס אפס הפרדה עליו תתבקשי לחתום.
אפס הפרדה בניתוח קיסרי אלקטיבי
לרישום ללידה קיסרית ולקביעת תאריך הניתוח יש להגיע מבעוד מועד בימים א' - ה' בין 8:00-13:00, למחלקת יולדות א' (רצוי לתאם מראש בטל' 09-8609571). יש להביא את כל המסמכים הקשורים במעקב היריון, כולל אולטרסאונד ראשון והמלצות רופא מטפל, אם קיימות. ניתוחים אלקטיביים מתקיימים בדרך כלל בשעות הבוקר או אחה"צ. סדר הכניסה לחדר הניתוח ומידת הדחיפות נקבעים על ידי הצוות הרפואי. צוות מיון נשים עומד לרשותכם במשך ההכנה וההמתנה לניתוח.
יום או יומיים לפני הניתוח המתוכנן תתבקשי להגיע למספר שעות לשם פגישה עם אחות, רופא נשים ומרדים לצורך קבלה רפואית. ליום זה יש להגיע עם כל המסמכים – תיעוד מעקב ההיריון, כולל בדיקות וספירת דם עדכנית. בפגישה זו תלקח דגימת דם לבנק הדם. מעל גיל 40 יש להביא תוצאות של בדיקת EKG.
יולדת שנרשמה לניתוח קיסרי אלקטיבי ומעוניינת באפס הפרדה תיידע את המיילדת על כך ביום הניתוח.
מה להביא ליום הלידה הקיסרית?
- תרופות הנלקחות בקביעות.
- ציוד אישי.
- חפצים יקרי ערך מומלץ להשאיר בבית.
- הכניסה לחדר הניתוח היא ללא תכשיטים, וללא עדשות מגע.
הכנה ביום הניתוח
- צום מלא – ללא אוכל, שתייה ועישון משש שעות לפני הניתוח.
- תתקבלי לרישום במשרד הקבלה, משם תופני למיון נשים לקבלה על ידי רופא ומיילדת. בתהליך הקבלה יושלמו הבדיקות הנדרשות, כולל שמיעת דופק ויורכב לך עירוי לווריד, שדרכו יוזלפו נוזלים כהכנה להרדמה ספינלית.
- הסרת שיער באזור החתך (יבוצע על ידי האחות).
מלווה בניתוח
אם את מעוניינת שבן זוג/קרוב ילווה אותך ללידה הקיסרית בחדר הניתוח, עלייך לציין זאת בפני המיילדת שמקבלת אותך במיון. המיילדת תדאג לו להסבר ולהדרכה. המלווה יידרש ללבוש בגדי חדר ניתוח, מסכה, כובע וכיסוי לנעליים. הוא ייכנס לחדר הניתוח בשלב שלאחר ההרדמה. במשך הניתוח המלווה יישב קרוב אלייך, מאחורי הווילון הסטרילי. מלווה יוכל להיכנס רק לניתוח קיסרי מוזמן, המבוצע בהרדמה אזורית.
מהלך הניתוח
רוב הניתוחים מבוצעים בהרדמה אזורית (ספינלית), שהיא הרדמה תחושתית בלבד. הרדמה כזאת מאפשרת לך להיות ערה בעת הוצאת התינוק מהרחם ולראותו מיד כשהוא נולד.
לאחר ההרדמה האזורית ירחץ הצוות הסיעודי בחדר הניתוח את אזור הניתוח ויוכנס צנתר לניקוז השתן. שאר האזורים בגוף יכוסו בסדינים סטריליים ויונח מעין וילון שיסתיר מפנייך את אזור הניתוח. חתך הניתוח יבוצע לרוחב הבטן התחתונה, מעל קו השיער. בזמן חילוץ התינוק תרגישי לחץ במשך כמה שניות, אך לא תחושי כלל כאב.
במקרים דחופים, שבהם הוצאה מהירה של התינוק היא הכרחית, יבוצע הניתוח בהרדמה כללית.
הטיפול בילוד
מיד לאחר לידת התינוק, המיילדת תנגב ותייבש אותו ותניח אותו בחיקך למגע עור לעור, בהשגחת המיילדת והאב / מלווה. חיוני לשמור על חום גופו של התינוק לאחר הניתוח ולכן מצד אחד גופך יחמם אותו ומעליכם יונח סדין חימום וכן שרוול חימום. התינוק יוכל להישאר בחיקך עד סיום תהליך הניתוח.
בסיום התהליך ייצאו המיילדת והאב עם התינוק למחלקת יילודים לבדיקת חום גוף וזיהוי באמצעות ידוני זיהוי המוצמדים לגפיים של התינוק.
לאחר הניתוח
התאוששות בחדר הלידה – ייחודי בלניאדו
בתום הניתוח, במידה וחום גוף התינוק תקין, תינוקך יחבור אלייך להמשך התאוששות של כשעתיים בחדר לידה, כדי לאפשר לך לממש את הקשר הראשוני עם תינוקך (BONDING) ולהניק אותו בעזרת תמיכת המיילדת שעברה הכשרה בנושא ההנקה ובליווי האב. במידה ובחדר לידה תהיה תפוסה מלאה ההתאוששות תתקיים במחלקת יולדות.
לאחר ההתאוששות בחדר לידה, תעברי להמשך התאוששות במחלקת אפס הפרדה. הטיפול הראשוני בתינוקך יערך בחדרך בנוכחותך או בחדר ילודים בנוכחות מלווה מטעמך. בדיקת רופא ראשונה של התינוק תתבצע מספר שעות לאחר הלידה. המשך הבדיקות והטיפולים השגרתיים יתבצעו בחדרך, כך תוכלו להיות נוכחים, ללטף, להרגיע וכן לקבל הסבר מהצוות המטפל.
אימהות ותינוקות זקוקים למנוחה אחרי הלידה. ההמלצה היא שהמנוחה תעשה יחד, לשם כך רצוי וחשוב שיהיה לאם מלווה (בן זוג, אימא, בן משפחה או חברה) ברוב שעות היממה. המלווה יאפשר לאם לנוח כשהתינוק לצידה. מלווה יוכל להישאר לצד האם 24 שעות ביממה.
אימהות מדווחות שהן ישנות טוב יותר כשהן מרגישות ושומעות את תינוקן לידן. כמובן שלרוב גם התינוקות רגועים יותר ובוכים פחות וכך מתאפשרת מנוחה רבה יותר לאם.
זמינים בשבילך תמיד
רוצה ללדת בדרך שלך?
נשמח להגשים את כל מה שחלמת
לכל שאלה מחשבה התייעצות השאירי פרטים, מבטיחים לחזור אליך עם תשובה בהקדם
09-8609500
מרכז רפואי לניאדו רח' דברי חיים 16, קרית צאנז, נתניה, 42150